FBpixel
Site logo

Kategori: Natur

dec 08
Nya bojar i Ursholmslagunen!

Ursholmen får förtöjningsbojar i naturskydd. Men det öppnar också upp för möjligheten för fler besökare att njuta av platsen under större del av året. Text: #MagLaGBG.  Bilaga & bild: Kosterhavets nationalpark.  Info & Kontakt:  Ursholmen Fyrstation        Kan innebära att platsen växer…. Ursholmen är en belönande plats, den är också lite svårtillgänglig. Dessa saker […]

aug 09
Lämnar kaj för segel….. men varför?

Kvällstystnaden beslöjas av regn som inte faller. Tanken på att starta maskin känns som en kränkning av en moder som blottlägger sig för att skänka en gåva.

aug 09
Gullholmen, en död sommar-ö eller levande vinterhemlighet?

När vi klev ombord på färjan vid Tuvesvik, för att besöka Gullholmen efter en bussutflykt på en och en halv timma från Göteborg. Då kunde vi inte ana att mötet med Jan och Barbro skulle leda till hummersafari på land, en bevingad promenad i skärgårdsberättande....

aug 24
Hummerfest, fiske och boende – Skärgårdsliv under en helg.

Hummerfesterna på Åstols Rökeri brukar samla båtfarare och människor från omkringliggande öar. De kommer ut för att uppleva mat, skärgårdsliv och hummerfiske på riktigt.

aug 24
Skärgårds-familjerna visar det bästa av skärgårdsliv.

Skärgårdsfamiljerna visar det bästa av skärgårdsliv.

jul 27
Åstol – Dit popstjärnor åker!!

När Danny Saucedo  laddar inför gig på Västkusten, då tar han en fartfylld och säker skärgårdstur till Åstols Rökeri tillsammans med Johan från Jordhammars Herrgård.

jul 17
DyröLeden

Dyröleden beskrivs av många som en av de starkaste och mest lättillgängliga naturupplevelserna av karga västkustklippor.

jul 17
Ö-luff till Dyrön med boende på Tjörns Havspensionat och middag på Åstols Rökeri.

I vår packning har vi ett lunchpaket med lokala delikatesser tillsammans med en mini-guide och berättelse över Dyrön, Åstol och Rönnäng. Framför oss har vi en dag av utforskande på Dyrön och middag på Åstol Rökeri.

jan 06
Åsa på Kalvö hälsar vinterseglare välkomna.

Åsa på Kalvä, en livs levande Ostronbonde. - När ni vinterseglar, kom gärna till Kalvö, Fjällbacka! Vi är tre åretruntboende och ett besök är alltid välkommet.