FBpixel
Site logo

Sport och cykelbutiken i Skärhamn, i själ och hjärta…

Dela ....
Team Sportia Skärhamn oskar och cissi flagga

Cykel och sportbutiken i Skärhamn, som nästan svävar ovan gästhamnen som en komandobrygga, borde egentligen heta Stefan eller Wättring sport.
Familjen Wättrings engagemang och förankring i Skärhamn gör butiken till allt annat än en opersonlig konceptbutik i en stor butikskedja.

Tex & Bild: #MagLaGBG, Kontakt med butiken: Team Sportia Skärhamn

 

Svårt att se på butikens yttre….

För båtar som besöker gästhamnen i Skärhamn är det svårt att inte lägga märke till Sport och cykelbutiken Team Sportia Skärhamn. Den ligger på en höjd precis intill servicehusen. Men Lika svårt är det att från butikens yttre se att butiken är högst personlig.

Team Sportia Skärhamn oskar och cissi logga
Team Sportia Skärhamn oskar och cissi logga
 
 
Familj med starkt personligt engagemang….

Bakom de stora rödvita logotyperns som också finns på så många andra ställen i vårt land. Finns bakom just dessa logotyper i skärhamn, en familj med starkt och personligt engagemang i sin butik.

 

Team Sportia Skärhamn oskar och stefan Gästhamnen
Team Sportia Skärhamn oskar och stefan Gästhamnen

 

 

Kompisar från Kortedala Startar Mats Sport….

Stefan Wättring hade som ung ett gäng sportintresserade kompisar i Kortedala. Inspirerade av varandra startade de på var sitt håll Mats Sport i Göteborg och Stefans Sport i Skärhamn.

Team Sportia Skärhamn oskar och stefan logo Stefan Sport
Team Sportia Skärhamn oskar och stefan logo Stefan Sport

 

 

Start i pappans konditori….

Första lokalen för Stefans Sport blev en avdelning i pappans konditori.
Mats Sport i Göteborg växte kraftigt och flyttade från Kortedala närmare Göteborg. Där blev butiken nära på iconisk för alla Göteborgare som var intresserade av utföråkning. Det sägs att Mats Sport i Göteborg sålde mest skidor i hela Europa under 80 och 90 talet. I stort sett alla hade minst en pjäxbag hemma, profilerad med Mats Sport.

Mats Sport pjäx bag
Mats Sport pjäx bag

 

 

Valde bygga lokalt och personligt….

Samtidigt byggde Stefan Sport vidare på den lokala närvaron i Skärhamn och den personliga närvaron i butiken. Expansionen för Stefans Sport tog honom upp till de lokaler där butiken ligger idag. Kanske Skärhamns bästa affärsläge.

Team Sportia Skärhamn oskar och cissi entre
Team Sportia Skärhamn oskar och cissi entre

 

 

Allt blev volym valde åter igen det lokala….

Så småningom började allt handla om volymer för världens alla butiker. Mats Sport tvingades sälja till Stadium men Stefan jobbade vidare lokalt och gick med som en del av butikskedjan Team Sportia.

 

Team Sportia Skärhamn kassan
Team Sportia Skärhamn kassan

 

 

I själ och hjärta, den lilla lokala, med fokus på relationer…

Att välja Team Sportia gjorde det möjligt för familjen Wättring att fortsätta lokalt och det är detta som nu sonen Oscar med fru Cissi bygger vidare på.
Bakom alla röda och vita logotyper är man i själ och hjärta, samt i kontakt med kunderna, fortfarande den lokala butiken Stefans Sport.

 

Team Sportia Skärhamn cykel
Team Sportia Skärhamn cykel

 

Närvaro, engagemang och glädje i det man gör….

Även om timmarna för en barnfamilj med ett lokalt liv i skärhamn inte räcker till för att vara i butiken hela tiden, så arbetar Cissi mycket med medarbetarnas ledning för att behålla känslan av ”Stefans Sport” i butiken. Det vill säga stark personlig närvaro, engagemang och glädje i det man gör.

 

Team Sportia Skärhamn mode
Team Sportia Skärhamn mode

 

 

Den stora kedjans utbud och kvalite….

Fördelen med att vara en del i den stora kedjan är så klart utbudet i butiken. Vi kunder förväntar oss ju att även den minsta butiken skall ha det bredaste utbudet. Detta kan Team Sportia Skärhamn ha tack vare medlemskapet i butikskedjan. En annan viktig förutsättnng är de långa relationer man har med alla starka varumärken så som Seabago, Helly Hansen, Pelle Pettersson, Sail Racing osv.

 

Team Sportia Skärhamn pelle pettersson
Team Sportia Skärhamn pelle pettersson

 

 

Alltid en anledning att besöka Skärhamn….

Att besöka Skärhamn är en fin upplevelse på många olika sätt, oavsett tid på året. Ett besök hos Oscar och Cissi i cykel och Sportbutiken, är alltid en god anledning att besöka till Skärhamn.

 

Mer Info & Kontakt: Team Sportia Skärhamn

 

 

Bild av #MagLaGBG
#MagLaGBG
Utforskare och journalistiskt berättande!
Dela ....

Tipsa om Berättelser!

Berättelser för att inspirera till utforskning av skärgård året runt. Målet är att stärka skärgårdssamhällen!

Har du en berättelser du vill dela eller tips på intressanta platser, verksamheter eller personer vi bör berätta om? Kontakta oss!

Följ oss!

Registrera för att få våra nyhetsbrev

Skicka din mailadress till oss om du vill ha våra nyhetsbrev.