FBpixel
Site logo

Grappa-Robert importerar Italien till Lindholmens smältdegel!

Dela ....
Restaurang La Roberto. Grappa-Robert importerar Passionerat Italien till Lindholmen.

Just ovan Stardust stadskaj i Lindholmsdockan ligger en lunchrestaurang som jag knappt noterat. Men nu förvandlas den till en del av Italien med hjälp av passionen från världens bästa Grappaimportör. Min nya vän Grappa Robert!

Text & Bild: #MagLaGBG

Skärgårdens alla restauranger väljer som regel att antingen göra det enkelt för síg och stänga under vintern eller så håller de öppet trotts de mycket dystra vinterkalkylerna. Dessa ställen som håller öppet blir ofta mycket personliga och viktiga mötesplatser, där lokalt boende och besökare träffas ”på riktigt”. Ställena drivs ofta av personer med en stark passion för det de gör.

Gullholmens Hamnkafé är ett sådant ställe. Det drivs av Lotta och Dieter under vintern och många vinterseglare tar sig dit bara för att få träffas och käka på Hamnkaffét.

På vintern förvandlas jag till en intressant person att prata med…

Det är också dit som till exempel Gullhomens lokala snickare letar sig från stugsoffan under vinterhalvåret. Han skulle aldrig sätta sin fot på stället under det han kallar kaotiska sommarren. Under sommaren är jag som besökare mest i vägen för hans arbete. Men på vintern förvandlas jag till en intressant person att snacka med. Någon han gärna samlar ett gäng lokalt boende vänner till för och bastar med innan vi tillsamman går till hamnkaffet för middag eller lite dryck på kvällen.

Dessa platser och möten älskar jag verkligen hämningslöst!

Jag vet vilka uppoffringar de passionerade människorna ute i skärgården gör för att skapa möjligheterna under vintern.

Därför vill jag lyfta upp dem i varje andetag jag tar!

Men liknande ställen finns också på andra kajer än ute i skärgården. Vid Lindholmsdockan har det just startat ett projekt, drivet av rå kunskap och Italiensk passion över mat, människor, upplevelser och möten.

På kajkanten mitt i stans mest intensivaste förvandling – Lindholmen!

Här skall Göteborgs sista bistra gamla varvskvarter förvandlas till det absolut senaste av teknikforskning och byggnation av norra europas högsta bostadshus. Här är det uttalat att Hisingens utsatta områden skall smälta samman med det finaste Göteborg kan erbjuda i form av boende, företagande och utbildning.

Plats där knegare möter pompösa direktörer

Det kommer bli en plats och är redan början till en plats där dagens variant av ”varvsknegare” möter den moderna redaren och pompösa bolagsdirektörerna. Här möts kulturer genom kinesiska teknikutbytesprogram, indiska IT specialister och andra generationens studerande flyktingar med föräldrar i kultur från mellanöstern.

Det är här Grappa-Robert valt som plats för sin mission!

Likt messias skall han missionera sin passion över vad Italiensk mat och umgänges-kultur kan erbjuda mänskligheten!

Med rötter i Italien och relationer i mat och dryckesimport skall Robert bjuda in till de där personliga mötena. På ett liknande sätt som skärgårdskrogen på vintern är så mycket mer och betydelsefull för lokalt boende och besökande människor. Inte bara ett mättande mål mat och dryck, utan även möten och Italien….  På riktigt!

 

Bild av #MagLaGBG
#MagLaGBG
Utforskare och journalistiskt berättande!
Dela ....

Tipsa om Berättelser!

Berättelser för att inspirera till utforskning av skärgård året runt. Målet är att stärka skärgårdssamhällen!

Har du en berättelser du vill dela eller tips på intressanta platser, verksamheter eller personer vi bör berätta om? Kontakta oss!

Följ oss!

Registrera för att få våra nyhetsbrev

Skicka din mailadress till oss om du vill ha våra nyhetsbrev.